top of page
  • Obrázek autoraBára Walterová Benešová

ARISTOKRATKA a vlna zločinnosti na zámku Kostka: Milovníci muflonů budou zklamaní

Stále se bavím. I tato kniha mi připadala humorná, i když uznávám, že některé vtipy se opakují, ne ani tak, že by byly stejné úplně, ale jsou tak na jedno brdo. Přesto to knize neubralo na pohodovosti a možnosti relaxace u poslechu. Herecké audio vystoupení Veroniky Khek Kubařové dodává celému dílu ještě kouzelnější atmosféru.


Já poslouchala na Audiolibrix.

Anotace

Lady Di je mrtvá, ať žije Marie z Kostky!

Po tragické smrti lady Diany se ruší repríza rozverné historické revue s Helenkou Vondráčkovou a Heinrichem Himmlerem a na Kostce je vyhlášen smutek. V zámecké kapli vzniká pietní místo a z oken visí černé prapory. Marie tedy využívá příležitosti a odjíždí na hájovnu za Maxem. Ten jí položil zcela zásadní otázku, není ovšem jasné, zda nejednal v pominutí smyslů. Jen co aristokratka vytáhne paty z domu, na zámek dorazí několik osob, které rozpoutají vlnu zločinnosti. Podaří se Marii zašmodrchanou situaci rozplést?


Autor: Evžen Boček
Interpret: Veronika Khek Kubařová
Vydavatel: OneHotBook (2018)


Nádherná jednohubka, kterou zvládnete během jednoho dne i v audioverzi, která zabere pochopitelně více času než čtená kniha. U příjemného hlasu Veroniky Khek Kubařové jsem si zalezla na gauč, poslouchala, usmívala se a nakonec u toho poslouchání krásně usnula. A navíc mi připadá, že tento díl byl i nejlépe napsán, autor se opravdu vypsal a to jsem ještě nečetla zatím poslední díl. Akorát mi tam chyběly mnou tak oblíbené zážitky s muflony.


Hodnocení děje

Dějová linka není nijak složitá, přesto si myslím že se povedla. Je to trochu jiné poskládání děje, než jsme byli zvyklí u předchozích dílů Aristokratky. O samotných obyvatelích bláznivého zámku jsme se nedozvěděli téměř nic nového. Děj se zaměřuje na zcela nové postavy, které se toužily státi zločinci. I když někteří už vlastně byli dříve. Celá zápletka je tak trochu jako z americké filmové komedie, ale i ty já mám ráda.


Děláte si srandu :). Takové množství logicky vysvětlených absurdit jsem snad ještě nikde nečetla... Paráda :)!

Recenze na Databázi knih, se kterou naprosto souhlasím


Hodnocení hlavních hrdinů

Tentokrát Kostkové a jejich personál nedostali tolik prostoru jako v předchozích dílech, ale stejně jako v životě, je fajn se seznámit sem tam i s někým novým. Nové postavy byly všechny tak zvaně na jedno brdo. Byli si mluvou dost podobné i když v sociálních vrstvách byly zařazeny téměř na opačné konce.


Hodnocení interpreta

Znovu opakuji, že Veronika Khek Kubařová byla vybrána správně. Promítla do děje svůj herecký um a to je přesně ten důvod, proč má většina audioknih přidanou hodnotu. Nebo alespoň pro mě tomu tak je.



Kdo je Evžen Boček?

Evžen Boček (6. října 1966, Kyjov) je český kastelán a spisovatel.

Evžen Boček se narodil v roce 1966. Vystudoval gymnázium v Kyjově a Masarykovu univerzitu v Brně. Jeden rok učil na základní škole Červené domky v Hodoníně. Od roku 1992 pracuje jako kastelán milotického zámku spravovaného Národním památkovým ústavem. Svůj první román Deník kastelána vydal pod pseudonymem Jan Bittner. Druhý román Poslední aristokratka rozdělil do dvou knih. V roce 2012 obdržel za román Poslední aristokratka Cenu Miloslava Švandrlíka.


Všechny díly Aristokratky

1. Poslední aristokratka - 2012

2. Aristokratka ve varu - 2013

3. Aristokratka na koni - 2016

4. Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka - 2018

5. Aristokratka u královského dvora - 2020


38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page