top of page
  • Obrázek autoraBára Walterová Benešová

Dokument V SÍTI: Tolik „hnusných vocasů“ pohromadě jsem v životě neviděla

Tleskám tvůrcům a smekám před herečkami.... Ale je to fakt nejhnusnější, nejnechutnější a nejopravdovější horror, který jsem viděla.


V sobotu padl verdikt, jdeme do kina na dokument Víta Klusáka a Barbory Chalupové V síti. Moje maminka jde do biografu po dvaceti letech a nikdy nebyla v multiplexu. Měla jsem ji doprovodit pochopitelně já, Vojta a Anička. Adélka ale plakala, že chce jít do kina taky. Film je ale bohužel přístupný až od 15. Devítiletou holku tam vážně nepropašuju. Budu mít velké starosti s třináctiletým Vojtou. Ale vymysleli jsme to a Adélku posadili do vedlejšího sálu, kde dávali Ledové království II. Seděla sice sama v kinosále, ale zvládla to bravurně. Bodejť by ne, když měla popcorn a colu.

Mimochodem, film je přístupný od 15 let a jediný koho kontrolovali, zda již dosáhl požadovaného věku, byla naše 17letá Anička...


Poprvé moje maminka omdlela, když jsem u kasy platila lístky pro nás pět lidí. Podruhé se divila částce za dvě kávy, a když pak ochutnávala od dětí popcorn a já jí řekla, kolik jsem platila, málem se udusila. Už potom víc nechtěla.


Tomáš Klus byl ze všech predátorů nejhezčí

Jako přípravu na dokument, který bere dech a je naprosto odpuzující, jsme si doma pustili písničku od Tomáše Kluse „Je doma máma?“, kterého převlekli za predátora, a vypadal naprosto dokonale a správně odpudivě. Když jsem ale potom viděla ty predátory v dokumentu, musím přiznat, že Klus v přestrojení byl ten den nejhezčí predátor, jakého jsem viděla.


A nějak nevím, jak se k dokumentu vyjádřit. Je to fakt strašný a moje děti byly po zásluze otřeseny, díky bohu. Jen mě překvapuje, že v dnešní době… a přece se o tom ví, vznikl takový dokument až v roce 2020… ale zaplať pánbůh za něj.


Viděla jsem už spoustu penisů, ale myslím, že dnes jsem jich viděla víc, než za celý svůj život dohromady. A musím přiznat, že jeden hnusnější, než druhý. Predátoři si vůbec nedělali starosti s tím, jak kompozičně fotografii poskládat. S těma hnusnýma vocasama fotili i roztrhané ponožky, vytahané pantofle, špinavé podlahy koupelen nebo použité spodní prádlo. To si fakt myslí, že tímhle zaujmou dvanáctiletou holku? Ne, to si fakt myslí, že tímhle zaujmou jakoukoli holku nebo ženu?


Oskar pro herečky

Tři herečky, které hrály lovené dvanáctileté dívky, by měly za výkony opravdu získat nějakou filmovou cenu. Byly naprosto úchvatné. Když se zrzavá herečka ptá na osobní schůzce predátora, co je to ten „clyrotis“ a že to určitě není žádná bulka, protože jejich pes měl bulku a umřel na to, jsem se fakt od srdce zasmála. Když se blondýna ptá manželského páru, který si ji chtěl odvézt k sobě domů, co to znamená ta trojka a jestli nevadí, že je ještě panna, vypadá opravdu jako andílek – neviňátko, které vůbec nemá potuchy, co mu ti dva prasáci nabízejí. A tmavovláska, která velmi nahlas předčítá v cukrárně predátorovi jeho oplzlé zprávy, aby jí přesně ukázal, které má trvale smazat. Snaží se ji utišit a rozhlíží se kolem sebe, zda je nikdo neslyšel.


Na dětech to zanechalo poměrně silnou stopu, to jsem ráda. Podle mého názoru by měli k lístku ještě přidávat pytlík na zvracení, jako je to v letadle. Tady se žaludek zvedá mnohem častěji, než při turbulencích.


Jestli uslyším zdrobnělinu, budu vraždit

Když jsme pak vylezli z kina v Letňanech, musela jsem ještě koupit v hypermarketu pár drobností. V každém chlapovi jsem tam viděla nechutného a oplzlého predátora. Adélka mě prosila skoro na kolenou, abych jí tak nedrtila tu ruku, že to docela bolí.


V těch videohovorech s těmi herečkami pořád používali slova jako: „skajpík, prsíčka, pipinka, videjko, fotečka…“ samý zdrobněliny (úchyláci čtyřiceti až padesátiletí) a když se pak ten pán vedle mě v zelenině zeptal své ženy, jestli si nekoupí domu cuketku, měl docela štěstí, že ten pětikilový pytel brambor držel v ruce Vojta o kus dál.


Sám Vojta se mi svěřil těsně po filmu, že je strašně naštvaný, že cítí hroznou zlobu. Co kdyby někdo něco takového udělal jeho sestrám?


A závěr? Měly by to děti rozhodně vidět všechny. Od těch dvanácti určitě a pěkně tu plnou verzi. Herečky dokonce říkaly, že by svoje děti raději pustily na diskotéku, než je nechat hodiny samotné zavřené v pokojíčku. Prý je to bezpečnější...

159 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page