top of page
  • Obrázek autoraBára Walterová Benešová

Dvojblok aneb blog dvou generací: Svět se mění, hitem jsou roušky

Aktualizováno: 18. 3. 2020

V žádném případě nechci toto téma zlehčovat, ale spíš odlehčovat. Samotné mi docela dlouho trvalo se s tímto faktem vyrovnat, ale nezbyde mi nic jiného.


Dnes, když jsem vyrazila z práce a zjistila jsem, že tento slušivý módní doplněk už oblékla skoro polovina Mělníka, udivilo mě to. Takto zodpovědně se ovšem chovala snad jen skupina cca 30 až 50 let. Před Kauflandem postávala skupinka asi deseti mladíků. Nejen, že tady nemají co dělat, protože mají sedět doma na prdeli a alespoň předstírat přípravu do školy, ale ani ty roušky si nevzali. Stejně tak uvnitř Kauflandu několik důchodců, kterým určitě bylo k šedesátce. Rozdíl byl jen ten, že ti se neshlukovali. Bez roušky a taky tu nemají co dělat. Mají sedět v karanténě a čučet na Ulici nebo Ordinaci, ti odvážnější si mohou pustit i kriminálku.


Dcera: Rohlíky v prezervativu a rouška jako módní doplněk

Uvnitř obchodu rohlíky v prezervativové úpravě, tedy v igelitovém balení po pěti. Ekologii budeme řešit, jakmile přejde pandemie. To není na pořadu dne. Pěkně jedno po druhém. Takže rohlíky ochráněné máme, to je v pořádku, ale chcete-li si nabrat koblihy nebo jiné kusové pečivo, stále zůstáváme u šmatlavé verze. Roušku máme, ale nabíráme holýma rukama. I když, na obranu prodavaček musím říct, že tam visí cedule, nabírejte v rukavici nebo kleštěma. Dokonce vás na to prodavačka ještě pěkně naštvaně a vysokým pisklavým hlasem upozorní. Dovedu si představit, kolikrát za den to zopakovala a tak chápu, proč nás upozorňuje takovým tónem. Jistě by si přála mít v ruce bič a všechny neposlušné zákazníky přetáhnout po zádech. A některé i dvakrát.


Mimozemšťani unesli Láďu Hrušku

Věřím těm řečem, že koronavirus změní svět a že se stejně jako chřipka může pravidelně vracet. Svět se změnil už teď. Viděli jste někdy předtím chodit Čecha v roušce? A jak rychle se čecháčci přizpůsobili. Láďa Hruška v nedohlednu teď, když ho národ potřebuje a tak jsme si při nedostatku zboží poradili sami. Většina z nás si dokáže ušít roušku sama. Stejně jako tomu bylo za minulého režimu. Vámi vysněné šaty nebyly v Tuzexu k sehnání, stačilo koupit Burdu a podle střihu si je sama ušít. Už teď se hodnotí na facebooku, kdo jak moc má roušky vymazlené. Takže! Roušek už se nezbavíme, stanou se neodmyslitelným módním doplňkem. Příští rok už nevylezete na veřejnost jen tak v kusu bavlněného hadru z cejchy. To byste byli pro ostudu.


Někteří podnikatelé kvůli rouškám zkrachují

Nejohroženější skupinou podnikatelů jsou nyní výrobci rtěnek. Modelky na molu budou v plavkách předvádět vkusně ušité a barevně zdobené roušky. K tygrovaným plavkám se nejlépe hodí tmavě hnědá rouška s jemným zlatým šitím. Naopak k batikovaným plavkám využijeme roušku s potiskem dvou zvednutých prstů ve znamení míru.

Zubaři už se taky nepředřou, ti budou jen na bolest a nikoli na esetiku. A obor ortodoncie? Zcela zbytečný. Kdo by chtěl rovné zuby za desetitisíce pod rouškou?

Závan z úst bude také rychle řešitelný, stačí mít roušku s vůní mentolu či levandule.

Obří beďar na bradě nebo pod nosem? No a!? Už nepotřebuju tunu make-upu. Teď mi stačí mít už jen hezké oči.

No prostě, má to i svá pozitiva.



Módní hit letošního roku: Elsa rouška

Svou vyvolenou poprvé uvidíte ve svatební noc bez šatů a bez roušky, jak romantické.

Zapomeňte na medvídky, tlapičky nebo jednorožce. Ty pofrčí ve školce. U prvňáků pak všichni budou chtít roušku s potiskem Ledové Království 4. A kluci budou toužit po červené se Spider-manem.

A protože se roušky musí pravidelně prát, v létě babičce na šňůře nebudou viset jen bombarďáky, ale úhledně vyskládané bavlněné obdélníky. Jen doufám, že nebudou mít stejnou velikost.


Roušky na plesovou sezonu

Začněte shánět roušky na plesovou sezonu. Nemyslete si, že si oblékne princeznovské šaty s růžovým korzetem a na hubu hodíte bílou flekatou plenu. Ideálně látku s dlouhým průhledným voálem s blyštivými flitry, něco jako měla Popelka Šafránková. Samozřejmě že pod tím musí být dodrženy veškeré hygienické předpisy.

Obyčejná kabelková psaníčka jsou out! Dovedete si představit, že se vám do něj vejde dezinfekce na ruce, náhradní rouška, protože se musí samozřejmě pravidelně měnit. Nějaké to malování na oči…. Rtěnka už není potřeba.

Stejně tak jako vstoupil do doby kamenné bronz a do šedesátek Beatles, v 21. století přicházejí na svůj trůn roušky. Smiřme se, nebo trpme.


Matka: Rouška je málo, chci i neopren

A je to tady. Národ obklíčil korunní virus a tak se lid halí do roušek. Tedy do hadrů a šátků, šťastlivci do ústenek a ti nejvíc úspěšní do respirátorů. Dnes jsem po pěti dnech opravdu musela na nákup, neboť je to sice s podivem, ale vnoučata jí a jí a jí a jí… Naštěstí manžel už zase upouští od svých žravých nájezdů do lednice a jeho bílý orgasmus při pohledu do lednice už také není, co býval.


Ale vraťme se k rouškám. Dcera předpokládá, zřejmě s nadsázkou, že se pokrývky úst stanou módním doplňkem. Ale já osobně si myslím, že to píše jako vtip. Já naopak v to doufám. Nejen, že ušetříme za kosmetické přípravky, jak říká ona. A to v mém věku je sakra částka, i když s pochybným výsledkem, za zubaře a podobně, ale pod roušku schovám povislé tváře, okolí úst (gravitace je svině) a přiznejme si, může nahradit v nouzi nejvyšší i kapesník. Je v ní tedy vedro, mlží se mi brýle, takže nevidím například cenu zboží a také až se otevřenou restaurace a jídelny, začne problém. Ale lžíce se může zdatně a obratně strkat i pod roušku. Já osobě bych uvítala i neopren. V něm budu vypadat štíhlá, o opálení už tak nejde, vitamín D dodám s vápníkem ústy, ale budu žabí žena. Ještě tedy zbývá čelo, tam mohu dát značku Adidas (pruhy tam totiž mám) a budu stylová.



Akorát nevím, jestli se za mě nebude stydět rodina, jestli jim nebudu vadit, jak asi budu oblékat a svlékat neopren, a tak dále….

Ale popřemýšlím, zatím se rozhoduji. Možná, že přece jen zvítězí zdravý rozum, příroda, přirozenost a láska. Láska mých blízkých. Přála bych jí takovou všem, potom by si na nás ani ten virus za korunu nepřišel.

78 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page